Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Το Πολιτιστικό Πάρκο ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 2008 στις 12.00. Υποστηρίζεται από μια μη κερδοσκοπική εταιρεία και σύμφωνα με το καταστατικό της σκοπό έχει την αξιοποίηση και ανάδειξη του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού. Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα οργανώνει η εταιρεία στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν και ν' ανακουφίσουν τους κατοίκους των περιοχών του νομού Αρκαδίας, αλλά και των γειτονικών νομών, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007. Ταυτόχροναθα δίνει τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες ν' αναπτύσουν και να παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους. Όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες και προτάεις θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και θα χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ενδεικτικά στον σκοπό της εταιρείας περιλαμβάνοπνται:
α. Η οργάνωση θεατρικού Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ έχει την δυνατότητα να είναι γενικού ή ειδικού χαρακτήρα.
β. Η έκδοση εντύπων, βιβλίων, περιοδικών και λευκωμάτων των οποίων τη συγγραφή ή την μετάφραση θα έχει επιμεληθεί η εταιρεία.
γ. Η ψηφιοποίηση όλων των εκδηλώσεων με στόχο τη δημιουργία πρότυπου πολιτιστικού αρχείου το οποίο θα προβάλλεται στο διαδύκτιο, επιτυχάνοντας μ' αυτόν τον τρόπο την προβολή της Ελλάδας και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της.
δ. Η οργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και συμποσίων που θα προβάλλουν την έρευνα στον γενικά χώρο των τεχνών και ειδικά στην Τέχνη του Θεάτρου.
ε. Η οργάνωση σεμιναρίων σχετικά με την Τέχνη του Θεάτρου αλλά και με τις άλλες Τέχνες.
ζ. Η συγκρότηση ομάδων εργασιών για τη δημιουργία, ανάπτυξη και προώθηση κλασικών και σύγχρονων μορφών θεατρικής, χορευτικής και οπτιακουστικής έκφρασης μέσω αντίστοιχων ή μικτών παραστάσεων.
η. Οι συναλλαγές στον καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χώρο με παρόμοιες εταιρείες, ομάδες, καλλιτεχνικά συγκροτήματα ή μεμονωμέβνους καλλιτέχνες και επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
θ. Η διαχείρηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας τα οποία θα σχετίζονται με τα θεατρικά, εκδοτικά και κινηματογραφικά επιτεύγματα της εταιρείας.